keskiviikko 3. elokuuta 2011

Ihana, ihana elokuu...

Kesä alkaa olla loppupuolella ja sato puutarhassa kypsyy. Illat on pehmeän lämpöisiä, kypsyvät omenat, marjat ja viimeiset tuoksuliljat yhdessä leimukukkien kanssa tuoksuttavat ilman satumaisen ihanaksi. Tekee mieli jo sytytellä kynttilöitä tummien iltojen tuikkeeksi.
Rakastan elokuuta, sen lempeää lämpöä ja tummuvia iltoja. Sitä ettei ole hirmuinen kiire mihinkään vaan ehtii nauttia Puutarhastakin jo enemmän kuin alkukesän kiireissä. Enää ei katsele niin kriittisesti kaikkialla rehottavia rikkaruohojakaan, eikä haittaa jo jossain kohtaa ruoho on päässyt vähän pitkäksi. Osittain syynä on sekin että töissä on niin kiire ja olen ollut tosi väsynyt, etten ole jaksanutkaan puurtaa ihan alkukesän malliin. Nyt voi hyvällä omallatunnolla suoda itselleen laiskotteluillan... tai kaksi, jopa kolme. :)


Niin paljon kuin pikkulinnusta pidänkin, suututtaa niiden kakkaplöröt keinussa. Laitoin hyttysverkon keinun päälle ja nyt ne on pysyneet siitä poissa. Keltaisia vadelmia tulee enemmän kuin koskaan enkä niitä kyllä aio jakaa lintusten kesken. Viinimarjoja saavat syödä niin paljon kuin haluavat. Samoin uudet mansikkalaatikot suojasin kimaltavin organzanauhoin ja läpikuultavin joulupalloin. "Oi jospa ihmiiiiiselläää, ois joulu ainainen!" laulaa tää, ja tykkää että lintupeloittimetkin saapi olla kauniita jos ne vaan tehoavat.


Tänä kesänä meidän pihapiika on pukeutunut ruusumekkoon ja pitsikauluspaitaan... ja muistuttaa emäntäänsä kovasti paljon. Marjatarhassa hän on hoitanut hommansa kiitettävästi yhdessä joulupallojen kanssa. :)
Kasvihuoneen terassi on täyttynyt kukista ja perennojen taimista... vaikka olin niin ajatellut että pidän sen tyhjänä. Nyt ei penkeille kyllä sovi istumaan mitenkään.
Sisällä huoneessa on alkaneet viinirypäleet jo saada väriä, paprikoita päästään maistelemaan ihan kohta ja kurkut on vallanneet sivuseinän lähes kokonaan.
 
Jouluamaryllis viihtyy myös hyvin täällä 


Laventelit jotka laitoin pistokkaista keväällä, ovat hengissä kaikki mutta pieniä. Niihin tuli jopa muutama kukkakin.


Kurkistus ikkunasta sisään. :) Kasvihuoneparatiisissani on myös vanha kaunis keinutuoli. Siinä ei ole istuinosaa, joten se on tyhjillään kököttänut tuossa koko kesän odottaen että korjaisin sen. No, en ole ehtinyt korjata, mutta enpä olisi ehtinyt kyllä istuskellakaan siinä... ehkä ensi kesänä. :)

10 kommenttia:

 1. Sama juttu Tuija minullakin, nyt ei ihan joka rikkaruoho vaivaa enää ensinkään niin paljon kuin keväällä, minäkään en ole periaatteessa ( mitä nyt kaksi ihan pientä kukkapenkkiä) mitään puutarhassa kaivanut, kuopsuttanut tai siirtänyt.
  Jotenkin sitä on kevättä armeliaampi, kuljeksin vain puutarhassa ja mietin, mietin, mitäköhän sitä jaksaisi tehdä. Nooohh.eiköhän se inspis sieltä tule.
  Wautsi, mikä ihana määrä sulla on kaikkee kivaa, syötävää ja nautittavaa katseltavaa. Mulla ei juurikaan ole hyötytarhaa, en sitä jaksanut alkaa keväällä laittamaan.Eikä itseasiassa edes harmita, siinä on aina oma hommansa.Mutta mustaherukoita on ihan mukavasti..niitä käyn pyykin vienti/haku reissulla aina syömässä ja muulloinkin.
  Ihanaa elokuuta sinulle Tuija!

  VastaaPoista
 2. Oijoi, kyllä näyttää herkulliselta sun kasvihuoneessas, sieltähän löytyy vaikka ja mitä!! Ja ois varmasti mahtava ku tuolissa vois istuskellakin ja nautiskella olosta kasvihuoneessa, jopsa sit ens kesänä.=)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana puutarha sinulla.. =)

  VastaaPoista
 4. Iiik, ihana neito linnunpelättinä! Luulisi, ettei kukaan noin nättiä pelättiä pelkää. =)

  Ah, siun puutarhaasi... Mää luulen, että paratiisi on jotakin tällaista... =)

  Viinirypäleitä? Ei oo totta! =) Kerro sitten, oliko ne makeita?

  =D

  VastaaPoista
 5. Lempeää ja runsasta elokuuta näyttää olevan Tuijan puutarhassa. Olet sinä niin moneen ehtinyt kevään ja alkukesän kuluessa, että täytyy sitä nautiskella laiskana jo vihdoinkin loppukesästä.
  Kaunis on pelättäjäneitosi!

  VastaaPoista
 6. Että sinulla on kaunista ja rehevää ja ihanainen idea laittaa joulupallot linnuille iloksi etteivät malta marjoja syödä;) Ja ne kakkaplöröt, just manasin ihan samaa - niin kivoja kun linnut on ja syö itikoita ja etanoita, mutta kaikki tuolien selustat on huussina, rätin kanssa mentävä, jos istua meinaa. Ja näin loppukesällä minulla on ainakin kaikki kukat jo niin suuria, että eihän niitä rikkoja enää näekään ennen kuin menee ihan puskaan, siis olkoot:) Oikein ihanata loppukesää sinulle!

  VastaaPoista
 7. Minäkin olen aatellut, että antaa rikkojen kasvaa, jos jaksan, niin vetelen niitä sitten loppusyksystä ylös, kun ovat niin isoja, että niistä on helppo ottaa kiinni. Ei tarvitse nyppiä niitä pieniä rikkaruohojen alkuja, vaan kerralla kiinni ja repäisy, se on siinä! Heh, voi olla, ettei tuohonkaan mökillä näin töiden alettua riitä tarmo. Mutta nyt ollaan ja nautitaan elokuun kesäisistä illoista, sinulla on ainakin aivan upea puutarha ja kasvihuone, joista saa sekä silmän että sielun iloa!

  VastaaPoista
 8. Tuo joulupalloidea onkin tosi hyvä, pähkäilin juuri tänään miten suojaan seinustan viinirypäleet rastailta.
  Heti viikonloppuna siis ripustelemaan!

  Kehtaanko tunnustaa että mie taas kitken ja pyörittelen ruukkuja nyt jatkuvasti pihalla.
  Rikkaruohotkin erottaa tosi helposti hyötykasveista jo tässä vaiheessa.

  Vaan kyllä säikäytti kun lämpötila laski toissa yönä vauhdilla, tytär asuu ylempänä ja siellä oli kuulemma enää 4 lämpöastetta.
  Kun ei vain tulisi hallaa vielä , ainakin kurkku, kurpitsa ja papu vasta aloittavat sadon tuoton.

  VastaaPoista
 9. Hih, mulla taas tämä kesä on mennyt toisessa järjestyksessä. Alkukesällä sai rikkaruohot rehottaa, kun en töiltä ja työmatkapyöräilyn uuvuttamana jaksanut konttailla perennapenkeissä.... nyt on ollut aikaa,mutta ongelma vaan siinä,mihin aikani käytän. Koko kesän pihatyöt kun tuntuvat jääneen näille 3,5 lomaviikolle. Onneksi osaa jo ottaa rennommasti,eikä puuskuta ittiään väsyksiin asti.

  Siis aivan sanoinkuvaamattoman ihana paikka tuo kasvihuonees. Ole ehtinyt senkin sisustaa niin nätiksi. Satoisaa loppukesää, ystäväiseni.

  VastaaPoista
 10. Ihania ideoita! Nuo joulupalloy, puutarhan vartija-neito ja sifonki-nauhat tuo ihanan keiju-/satu-puutarhan ja samalla ajavat täysin tarpeellista asiaa, kauniisti! -Täytyy laittaa korvan taakse, meilllä on talokaupat tekeillä, ja omaa puutarhaa(kin) odottelen kieli pitkällä. :) Ja ainiin, hienot laventelin taimet, itse en ole pienemmistä pistokkaista saanut juurtumaan, tosin vasta yksi kokeilukerta on takana.

  VastaaPoista