sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Hedelmätarha...


Otsikko voisi olla myös *Kasvihuoneen paikka*, sillä tähän se tulee, keskelle hedelmätarhaa. :)
Kuva on otettu pihakeittiön ikkunasta ja tuo valkopuitteinen haamurakennus on juuri siinä kohtaa jossa kasvihuoneen perustukset on.

Tolppien paikat on valettu viime keväänä. Se tulee siis sementtitolppien/harkkojen päälle irti maasta ja siihen tulee kestopuulattia. Kokoa on suunniteltu 3x4m + 1m leveä kuisti etupäätyyn.


Edestä katsottuna vasemmalle puolelle jää meidän suuret omenapuut.Vasemmalla kulmalla edessä on toinen kirsikkapuistani ja vasemmalla sivulla on lampi.Oikealle takakulmalle jää Päärynäpuu ja pienehkö omenapuu joka on Isonpuun siementaimi. Kun muutettiin tänne ja löysin sen raivatessani alapihaa, se oli vasta pikkuinen vinoon kasvanut piiska pitkä heinikon keskellä. Nyt se on jo monta metriä pitkä ja tekee ihan villitysti makeita omenia ihan niinkuin emonsakin.


Kasvihuoneen takana on sitten vielä kaksi luumupuuta jotka ovat nuoria, eivätkä ne ole vielä tehneet hedelmiä, muutaman kukan jo kuitenkin. Nämä on meidän "maalta" kaivettuja taimia. Käsittämättömällä vauhdilla on nekin lähteneet kasvuun niinkuin kaikki täällä.
Vaikka puita on ympärillä, on tuo kohta varsin aurinkoinen. Korkea keltainen aita on juuri etelään päin ja uskon että valoa riittää yltäkylläisesti ellei liikaakin kasvihuoneen kasvateille....
*huoks*10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Tosin en kyllä ymmärrä miten jaksoitte valamisen jälkeen malttaa rakentamisen kanssa. Itse haluaisin heti päästä pystyttämään tolppia :)

  VastaaPoista
 2. Hei Nikke! Kyllä olisi ollut hirmuinen hinku sitä alkaa rakentaa vaan kun viime kesänä oli vielä monta muuta remonttiprojektia (mm. toisen kuistin remppa ja talon itäpäädyn panelit ja maalaus)tehtävänä.

  Syy miksi nuo perustukset valettiin jo silloin on se että mie sain kaksi stipendiä kun valmistuin viime keväänä lähihoitajaksi ja ostin niillä rahoilla.... mitäpäs sitä tyttö muutakaan kuin sementtisäkkejä, hiekkaa ja puutavaraa. :D

  Muuten me miun rahat ois mennyt johonkin muuhun vähemmän tärkeään ja halusin niillä jotain pysyvää muistoksi opiskelu-urakasta vanhoilla päivilläni. :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa mielestäni erinomaiselta sijoitukselta :)Ja onnittelut valmistumisesta!

  VastaaPoista
 4. Ihana puutarha ja vielä ihanemmaksi muuttuu!
  Voi kun se kesä jo tulisi, olis niiin paljon askartelua pihalla!
  Aurinkoista maaliskuuta sinne puutarhasuunnitelmien pariin!

  VastaaPoista
 5. Ai, että siitä tulee varmasti tosi ihana...Hyvä sijoitus...;)

  VastaaPoista
 6. Upea suunnitelma ja jo nyt upee puutarha sulla.
  Miten sä olet saanut blogiisi tuon ihana linnunlaulun ?

  VastaaPoista
 7. Vau mitä kuvia puutarhastanne. Kasvihuone sopii tuohon ihan täydellisesti.

  VastaaPoista
 8. Tuija, voi mikä kesä on tulossa! Saat kasvihuoneen hedelmätarhaan! Sinulla on ympäristö ja perustukset jo niin valmiina, että puuttuu enää varsinainen kasvihuone. Eli homma on jo pitkällä.
  Mitä aiot laittaa kasvihuoneeseesi? Luulen, että olet jo suunnitellut!

  VastaaPoista
 9. Voi miten herkullinen hedelmätarha ; )
  Teille on tulossa ihanan iso kasvihuone. Sinnehän mahtuu vaikka kahvittelemaan....

  VastaaPoista
 10. Eeviregina :) Kiitos samoin sinulle. Kyllä jo kovasti odottelen kesää ja pihapuuhia.


  Tuija:) Niin miekin luulen ja jo sieluni silmin näenkin sen.


  Unikkohoituri :) Jos rullaat sivua alaspäin, löydät sieltä ”soittolistan” jonka olen tehnyt netissä. Siihen voi valita haluamaansa musiikkia. Viime vuonna tässä oli lintujen, sateen ja ukkosen ääniä.


  Pioni :) Kiitos. Se onkin oikeastaan ainoa kohta puutarhassa johon noin suuren saa tehtyä ja on tarpeeksi aurinkoinen.


  Irene :) Juu, suunnitelmat, perustukset, lasit ja ovi jo valmiina. Puuttuu enää kauhia kasa puuta, valkoista maalia ja lekaharkkoja.
  Tänä vuonna kasvihuoneeseen laitan paprikoita, vähän tomaattia ja luomukurkkua. Sitten sinne tulee Ananaskirsikoita ja jotain muuta hyvää, Pelakuita,Enkelinpasuunoita ja mausteruukkuja tuoksumaan.

  Pieni ruukutus/työpöytä ja kahvittelupaikka tulee tietenkin myös. Vanhat tuolit olen jo maalannut valmiiksi odottelemaan… ja virkannut pikkuruisen maton, (pitsiliinaa muistuttavan valko/vaaleanpunaisesta trikookuteesta) oven eteen. :))))

  Sari :) Aika iso siitä tulee mutta kun on ollut jo monta pientä ja tiedän, että tila loppuu aina kesken, ajateltiin kerralla tehdä nyt semmoinen ettei uutta tarvitse ruveta ihan kohta värkkäämään.

  VastaaPoista