lauantai 14. elokuuta 2010

Ahkeria Liisoja :)

Tänä vuonna meillä kukkii Ahkeraliisoja enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Niitä on aika paljon aidan kukkalaatikoissa ja kuusi ruukullista saunanrapulla.
Tai ei se edes ole mikään rappu, keväällä piti vanhat ja haperot portaat ja kuisti purkaa kun uhkasivat jo ihan hajota. Nyt siinä on vain kehikko ja vesivaneri sen päällä.

Ensi kesänä aloitetaan saunan remontti ja siinä yhteydessa sitten rakennetaan pergola saunan ja pihakeittiön väliin niitä yhdistämään.
Hyvin siinä kukat on viihtyneet, suojaisa paikka ja aurinkoa juuri sopivasti Liisujen kasvaa ja kukoistaa.

Tämä kesä on ollut oikein kimalaisten kesä. Monenlaista raitapaitaa, isoa ja pientä, on pörrännyt pihapiirissä.
Tämä mörrikkä on suurin näkemäni. Pituutta yli 3cm ja paksuuttakin pikkusormeni verran. Pihakeittiön ikkunalta poimin sen turvaan ja toivotin turvallista matkaa. Kuinkahan monta pörriäistä olenkaan kesän mittaan kiikuttanut pihalle. Meillä on nimittäin sisäänkäynnin vieressä, seinän välissä kimalaispesä. Ne eivät sentään ole näitä ihan hurjan suuria, mutta montaa kokoa näkyy siinä perheessä olevan. Olkoon siellä kun ei niistä tunnu mitään haittaa olevan, päinvastoin. Hyvin ovat hommansa hoitaneet marjojen ja omenien määrästä päätellen. :)

2 kommenttia:

  1. Ihania Liisoja...<3

    Terkkuja täältä....

    VastaaPoista
  2. On kerrannaisiakin Liisukoita.
    Ne jaksavat kiitettävästi kukkia siimeksessä.

    VastaaPoista