torstai 27. toukokuuta 2010

Vihreääkin vihreämpää...

Pilvinen sää jatkuu edelleenkin eikä lämpötilakaan ole noussut yhtään. Mihinkään työhön en puutarhassa ole saanut ryhdytyksi, vaan vaeltelin kameran kanssa edestakaisin, nuuhkin ja huokailin. :)

Siitepöly on värjännyt veden lammessa vihreäksi. Sorsaperheeni on kasvanut kahdella pikkuisella tänä keväänä. Isä sorsa pysytteli sivummalla kun perheen tytöt kerääntyivät kuvaan.


Ruusutarhassa eivät vielä ruusut kuki. Aikamoinen kato kävi siellä viime talvena. Kaikki Fairyt paleltuivat, samoin kaikki köynnösruusut ja muutamat muutkin lumirajan yläpuolelta. Onneksi ne kuitenkin ovat vielä hengissä juurestaan ja uutta kasvua pukkaakin kovaa vauhtia. Alppikärhöt ja valkea Alppiruusu aloittelevat kukintaansa.


Lumikärhön, joka oli riehaantunut kasvamaan ihan sykkyrälle ja kiemuralle, leikkasin hyvin matalaksi.

 Pitkistä sotkuisista versoista pätkin paloja, jotka laitoin juurtumaan.

Nyt sitten 11 ruukullista kärhöntaimia odottelee uutta kasvupaikkaa... jossain päin tätä ihmemaatani. :)

6 kommenttia:

 1. Todella kauniita kuvia puutarhastasi olet ottanut tänne meidän iloksemme. Minulla on vähän sama tilanne puutarhani suhteen, nyt on nenä niiiiin herkkänä kaikille ihanille tuoksuille ja jotenkin sateen jälkeen puutarhassa tuoksuu ihanalle.Itsekkin kävelen ja haahulen kamera kainalossa ja mietin , että tuosta sitä pitäs aloittaa parannustyöt/kanttaukset, mutta nyt on jotenkin veto veks.
  Mutta heti kun vähän aurinko pilkistää niin luulen kyllä että tulee vipinää kinttuihin.
  Mukavaa kevään jatkoa sinulle
  T.Tuija

  VastaaPoista
 2. Mullakin suurin osa ajasta puutarhassani kuluu tällä hetkellä kamera kädessä kuljeskeluun ja sipulikukkien ihailuun.
  Kun aurinko alkaa paistamaan, tuo se toivottavasti vähän intoa lapiohommiin;)

  VastaaPoista
 3. Aivan ihanan näköistä! Ihan samaa minäkin teen, kuljeskelen ja huokailen. Nyt on ilmaantunut hyttysiäkin niin ja sataa vähän väliä, että kitkeminen on tauolla. Sade tekee niin hyvää. Olen paniikissaa kuopinut joidenkin kärhöjen kasvupaikkoja ja todennut niiden olevan sieltä nousemassa. Toiset tuntuvat olevan hitaampia kuin toiset. Uusiakin on tarttunut taimikaupasta mukaan.

  Samoja tuloksia talvenjäljeltä on täälläkin. Puolet Flammentanzista on aivan kuivaa korppua. Köynnöskuusama menehtyi kokonaan?! Ihana Kiev-kärhö (ostettu Sofianlehdon puutarhamyymälästä) on aivan eloton.. Mutta aika vähällä sentään selvittiin. Lumen alla on talvehtinut jopa ykkösvyöhykkeen pensasruusu.

  Syreenit aukeavat hetkenä minä hyvänsä. Niiden raskaana sateesta nuokkuvat kukinnot ovat huokailututtavia kerrassaan. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia puutarhastasi. Katseluelämys. Harmillista, että ankara talvi on vienyt osan kukkijoista.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kauniista sanoista kaikille. Kauniista kohteista on helppo saada kauniita kuvia. :)

  VastaaPoista
 6. Fairyt ovat minultakin paleltuneet viime talvena. En ole vielä suunnitellut, mitä tilalle. Toisaalta ihan mukavaa, että tulee tilaa, koska sitä aina välllä hullaantuu hankkimaan kaikkea ihanaa.
  Kurjenmiekkasi ovat upeita!!

  VastaaPoista