keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Sataa, sataa, ropisee..


Aamuhämärässä puutarha näyttää edelleen kauniilta. Punainen on punaistakin punaisempaa, vihreä syvää smaragdia ja keltainen lämmintä kultaa.

Omenapuissa on vielä omenoita mutta lehdet niistä on pudonneet, samoin kuin suurista puistakin persikkapuuta ja pieniä vaahteroita lukuunottamatta.

Sireenit pitävät tiukasti kiinni lehdistään ja kuusama on tummanvihreä ja kirkkaanpunaisten marjojen pilkuttama. Se näyttää siltä ettei ole edes aikeissa siirtyä talvilepoon.
Mieheni äidiltä sain kuukausi sitten pienen oksan persikan värisestä amppeliahkeraliisasta. Nyt se on alkanut kukkia. :) Toivottavasti saan sen pidettyä hengissä kevääseen.

2 kommenttia:

  1. Ihania tunnelmakuvia syksyisestä luonnosta. Kynttilät ovat jo syttyneet minullakin, lämpimän oranssit, mielivärini kynttilöissä.

    Ihania syysilmoja nyt, vaikka onkin tihkuttanut - luonto on täynnä pisaroita ja lahoavaa tuoksua. Kiva kääriytyä sisälle ja poltella kynttilöitä, lukea ja kutoa ja katsella telkkua hyvällä omallatunnolla.

    VastaaPoista
  2. Iines, juuri samoin ajattelen minä. Ei ole kiire mihinkään, ei tarvitse kylvää eikä kitkeä ja kaivaa eikä haravoida... tai no, haravointia en ole vielä edes aloittanut, mutta eihän sitäkään voi sateella tehdä. :)))) :)

    VastaaPoista