keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Siniset ja lilat


Ritarinkannukset tekivät valtavia kukkia kahtena ensimmäisenä vuotenaan. Nyt on kukat vähän pienempiä mutta varsia on tietenkin enemmän. Niiden välissä valkoiset Särkyneetsydämet ovat varsin kauniita.Tänään vuorossa siniset ja lilat ihanuudet. Kaikista ei ole kuvia, joten tätäkin joudun päivittämään sitten myöhemmin.


Siperian- ja Saksankurjenmiekkoja, Ukonhattuja ja -kelloja. Lemmikkejä, Loistotädyke, Salviaa ja Talvioita, niitäkin sininen ja tumma violetti. Helmililjoja, Tarhajuoru, Maarian- ja Karpaattienkelloja. Kaikista Syreeneistäkään minulla ei ole kuvia, niitä viisi erilaista, Kiinan- , Isabellan- ja Unkarinsyreenit sekä pihasyreenejä lila ja valkoinen. Ritarinkannuksia on sinisiä ja liloja. Niin ja Jalopähkämöitä ja Vuorikaunokki.


7 kommenttia:

 1. Samoissa tunnelmissa olen minäkin. Alakuvan tarhatädyke kuuluu suosikkeihini. kaunis sininen.

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kauniita sinisiä. Minullakin OLI tarhajuoru, mutta se ei tykännyt olla meillä. Enköhän juoruillu sen kanssa tarpeeksi :)

  VastaaPoista
 3. Puhtaan sinisiä kukkia, sellaisia joissa ei ole yhtään punaisen vivahdetta, on yllättävän vähän. Totesin sen kun etsin kasveja lipputangon ympärillä olevaan penkkiin. Ajatuksenani oli näet pitää se sinivalkoisena... ei ihan onnistunut kun valkoiset liljat olivatkin yllättäen ulkopuolelta vaaleanpunaisia. No, lisäsin penkkiin sitten Fairy ruusun, rosan ja valkean.

  VastaaPoista
 4. Puhdas sininen on todella kaunis! Mutta kertoisitko silti vielä, mikä tuo toiseksi ylimmäisen kuvan kasvi on? Se on niin loistavan rehevä!

  VastaaPoista
 5. Ritarinkannuksiahan ne ovat. Laitoin niistä pari kuvaa vielä lisää.

  VastaaPoista
 6. Aaaahhhh! Lucky you Tuija, to have the wonderful blue flowered Veronica austriaca subsp. teucrium 'Crater Lake Blue'!!!! All of your blues are indeed beyond gorgeous, but that one really caught my eye. :-) Thanks for letting me know. :-)

  Frances

  VastaaPoista