sunnuntai 13. tammikuuta 2008

Puutarhaunelmia


Aikaistahan tämä on, tiedän. Siltikään en voi olla unelmoimatta jo keväästä, sen tuoksuista ja väreistä. Väreistä, joista yksi on ehdottomasti vaaleanpunainen, vaikka ihan sen värisiä aikaisia kevätkukkia löytyykin aika vähän.
Meillä on kaksi koristeomenapuuta joissa on punaiset kukat, toinen vaalea ja toinen tumma. Vaaleampi kukkii jo toukokuun puolella yhtäaikaa hennon vaaleanpunaisen tuomeni kanssa. En ollut uskoa silmiäni kun ensimmäisen kerran se tuomi avasi nuppunsa. Ja ellei vieressä olisi ollut toinen jonka kukat olivat puhtaan valkoiset, en olisi ehkä edes huomannut kukkien poikkeavaa sävyä. Erikoinen väri sai minut kiertelemään naapurustossa etsien Purppuratuomea, josta olin lukenut. Ja löytyihän se tuosta vähän matkan päästä. Mielikuvittelin siis että Valkoinen Pihatuomeni ja Purppurainen olisivat kenties risteytyneet ja kehittelin päässäni kauniin sadun siitä kuinka se tapahtui.... :)
Kevätmyrsky kaatoi yhden rungoista ja minä itkin ihan oikeesti kun kävin hyvästelemässä sen ja painoin kasvoni sen tuoksuviin oksiin. Meidän pojat lastasivat koko ihanuuden peräkärrille ja veivät pois... Onneksi osa siitä jäi pystyyn ja nyt kun se on jo kaksi kesää toipunut, alkaa tyhjä kohta näyttää jo hyvältä.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti