keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Syksyn satoa


 Keltavadelma innostui kasvattamaan marjat myös tämän vuoden versoihin. Useinhan se on ehtinyt tehdä paljon raakileita uusiin oksiin, mutta eivät ole ehtineet kypsyä. Tänä vuonna marjat kasvoivat mielettömän suuriksi ja makeiksi vielä näin myöhään syksyllä. Poikkeuksellinen on tämä mennyt kesä ollut, kypsyiväthän karhunvatukatkin kuukautta aikaisemmin kuin menneinä kesinä. Sekin teki uusiin versoihin kukat mutta leikkasin ne poikki, niistä ei marjoja olisi ehtinyt tulla.

 
 
 
Syksyä ja sen raikasta tuoksua tekee mieli tuoda myös sisälle. Asetelmia sammaleista ja muista ihanuuksista tein siskon kanssa koko päivän. Kuvia niistä laitan tuunailublogiin vielä lisää. :)
 
 

7 kommenttia:

 1. Onpa herkullisen näköisiä, en ole koskaan päässyt maistamaan. Karhunvatukat paleltui mulla viime talven aikana, joten en nyt saanut satoa ollenkaan. Nyt on kyllä kasvaneet kahta kauheammin takaisin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin paleltui nuo piikittömät mutta tää toinen lajike "hirmupiikkinen" selvisi vammoitta ja ryöhähtänyt hurjaan kasvuun.

   Poista
 2. Nam nam lakkavadelmaa :) itsekin katselin, että omat puskat alkaa tehdä uusia kukkia, mutta ne onkin vähän huonolla paikalla ja ahtaasti :P

  VastaaPoista
 3. Ohoh ! Vatukoita syyskuussa ! No tuosta ainakin tietää, että on meillä ollut hyvä lämmin kesä talven koettelemuksien jälkeen. Ja emmä usko että nyt vielä tuli kylmät ilmat, ihan varmaan pian lämpenee ainakin hieman ja pääsee vielä vähän pihalle :)

  VastaaPoista
 4. Kylläpä onkin herkullisen näköisiä vattuja. Tänä kesänä on moni hidaskin ehtinyt kypsyä ja kukkia.

  VastaaPoista
 5. Ihania vadelmia. Meidän keltaiset on todella pieniä noihin verrattuna. Mikä lajike tuo on. Raasitko kertoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajiketta en nyt justiinsa muista. Ei nääkään ole ikinä tämmöisiä tehneet. Kesän marjat on olleet selvästi pienempiä, nyt nämä "uuden sadon" marjat on jättikokoisia. Ensi kesänä kastelen kovasti paljon näitä, katsotaan saanko suuria marjoja sitten.

   Poista