tiistai 16. heinäkuuta 2013

Ihan pihalla :)

 
Ihanainen vapaapäivä jota olen viettänyt ulkona Puutarhassa. Olen kastellut, kuopsuttanut, kiskonut ja tukenut kasveja.

 
Sato alkaa kypsyä ja Rastaat käyvät sitä verotamassa. Onneksi, sillä marjoja on valtavan paljon.

 
Sitten olen ihan vaan zuumaillut, syönyt välipalajukurttia johon keräsin marjat suoraan oksista...

 
... katsellut ja huokaillut, ja ihan niin ollut ajattelematta töitä joita pitäisi ehtiä tekemään.

 
Huomenna meillä on perennojen kylvötalkoot. Uusia laitetaan taas roppakaupalla ja huono omatunto heikosti hoidetusta paahteisesta penkistä sai ryhtymään tehohoitotoimiin Ritarinkannusten suhteen. Ne on niin surkeita, ettei juuri kuvata kehdannut. Liian kuuma paikka ja vieruskaverit kasvaneet niin kiinni ettää ilmakin niiltä jo loppui.
Nyt ne on leikattu, revitty tunkeilevat toverit pois, kasteltu ihan julmetusti ja peitelty kanatarhan pohjalta haetulla heinäkatteella. Päälle levitin suuria Auringontähden lehtiä varjostamaan ja ympärille laittelin vielä kiviä kosteutta pitämään ulottuvilla hieman kauemmin.

 
Kanat ne viettävät päiviään kuin... Ellun kanat. :D Ne jumppaa ja lekottelee, syö ja seurustelee. Sitten ne käy pyöräyttämässä munansa, syövät taas vähän ja kipaseevat päiväunille. Niin taidan tehdä miekin, kunhan ensin käyn hakemassa multaa huomiseksi.
 
 

4 kommenttia:

 1. Voi tuota ihanaa siipikarjaa, elävät kuin ellunkanat :)
  Olen huomannut, että ritarinkannuksilta menee pari vuotta ennen kuin ne ovat oikein kunnon patukoita. Liian tiheässä ne eivät tykkää kasvaa ja minulla ne suuttuivat siirrosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ne on rinsessoita, vaikka ritareita ovat olevinaan, suuttuvat pienistä ja nirsoovat joka asiasta. Toisaalta ilmestyyvät milloin mihinkin ittekseen eli viskovat siemeniään holtittomasti. Suuri osa noista onkin tuohon itsestään asettuneita ja vasta pari kesää siinä olleet.
   Tänään avautui ensimmäinen vaaleanpunainen väriminttu. En ole unohtanut sinua, olen vaan etsinyt jotain spesiaalia ja nyt mie luulen löytäneeni... ;)

   Poista
 2. Oi miten ihana päivä sinulla, hyviä päiviä loppuviikoksikin! Mainiot kanaset!

  VastaaPoista