keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Kesän viimeisiä kukkia..

Eilen keräsin kaksi maljakollista auringonkukkia keittiön pöydälle.
Sataa kaatamalla, ninkuin on tehnyt jo muutaman päivän pieniä taukoja lukuunottamatta.
Puutarha alkaa muistuttaa suota. Joka puolella on niin märkää ettei sinne kohta voi mennä ollenkaan. Alapihalla kävellessä kuuluu ääni kuin sohjossa astelisi, ja jokaisessa pienessäkin montussa on jo vettä pohjalla. Toivottavasti tuuli ei käänny tuolta mereltä puhaltamaan, sillä silloin sen rantaviiva on jälleen mun marjatarhassani.
Iso laatikollinen kukkasipuleita odottelee edelleenkin multaan pääsyä, huoks... huonolta näyttää...
 
 
Osa puista alkaa olla jo pian lehdettömiä, talvi tekee tuloaan hitaasti, mutta varmasti...


 
Tänä syksynä eivät amaryllikset ole käyneet levolle ensinkään. En ole niitä kastellut enää elokuun lopun jälkeen, ja kaikki keikkaloi ihan vihreinä vieläkin. Vein ne vähän hämärämpään huoneeseen ja toivon että hetken lepäisivät he siellä, ja nuuduttaisivat lehtensä. Viime vuonna jo 18.10 istutin niitä joulua varten, nyt nämä kukkivat vasta keväällä varmaankin.
 
Samoin hyasintit käyttäytyvät huonosti. Nekin on olleet kuiviltaan ainakin yhtä kauan. Toisessa ruukussa kuivui kyllä lehdet, mutta toisessa ei, ja jokunen päivä sitten huomasin kasvihuoneessa että nehän on alkaneet jo uutta kasvua työntämään. Ei tuu mitään kun kukatkin hommaileevat ihan omia aikojaan ja mitä sattuu. Kuritonta väkeä! :D

8 kommenttia:

 1. Kuritonta väkeä, todellakin :)

  Tämä märkyys on häirinnyt, vaikka täällä ns. kovalla maalla olenkin. Nurmikko on ollut tosi märkää, pelolla oottanut koska saapas lipsahtaa alta ja olen suutelemassa Äiti Maata <3

  Sulla on onneksi niin iiso piha, että jos kaikki suunnitelmat ei toteudu, niin jossain kohtaa toteutuu enemmän.

  Iloa ja Valoa!

  VastaaPoista
 2. Suo tosiaan tulee mieleen pihalla kävellessä, litisee ja lotisee. Nurmikolla menee liukas saviliejupolku siinä mistä on useammin kävelty. Mitähän tekee nurmikolle ! Luulisi olevan nyt maa tiivis.
  Toivon että säästyt tulvalta, se olisi jo todella liikaa !

  VastaaPoista
 3. Tänä syksynä onkin sataa lotissut oikein toden teolla. Tänään lienee luvassa hieman poutaisempi päivä. Auringonkukat valaiset näinä synkkinä päivinä.

  VastaaPoista
 4. Aivan, amaryllikset, kiitos muistutuksesta! Mun sipulit on pimeässä kaapissa, pitääkin kaivaa ne sieltä ulos ja tarkastella mitä niille kuuluu. :)

  VastaaPoista
 5. En ole koskaan koettanut talvettaa mitään. Hyasintteja olen joskus pistänyt kukkapenkkiin, jossa ovat kituisasti kukkineet uudelleen.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa Tuija, sinä muistutit noista amarylliksistä!
  Minulla on ainakin kaksi vuotta asunut kuivat sipulit saunan eteisen kaapissa. T Ä N Ä Ä N on hyvä päivä istuttaa ne uuteen multaan.
  Hip hurraa!

  VastaaPoista
 7. Joko sie olet saanut pihasipulit multiin?

  Miun amat ei halua herätä... =/

  VastaaPoista
 8. Una, nyt on vihdoin kaikki, eilen laitoin viimeiset :)

  VastaaPoista