sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Marjoja marraskuussa :)


En muista että olisin marraskuussa mansikoita ja vadelmia maistellut omasta puutarhasta. Tänä vuonna niin tosiaankin olen tehnyt. Aikaisemmin surkuttelein että keltavadelmassa on paljon raakileita näin myöhään syksyllä, eikä silloin tullut mieleenikään että ne lähes kaikki ehtisivät kypsyä! Karhunvatukastakin on saatu jokunen kypsä marja, ja mansikka kukkii ja kasvattelee raakileitaan ihan täyttä päätä. :)Kasvihuoneessa talitintit pitävät kokouksiaan. Ne pääsee sinne pienestä raosta räystään alta. Ensin se harmitti, mutta sitten ajattelin kuinka suloinen niiden on siellä kökötellä jos sataa ja tulee ja keväällä saan kyllä puutarhaletkulla suihkuteltua tirppojen kakat pois. Ripustelin pari tuunaamaani lintupönttöä yökortteeriksi lintusilleni samalla kun laitoin ruokintapaikkaa kuntoon. Kaksi pönttöä olisi vielä ja niillekin pitää keksiä paikat. Keväällä ne laitetaan sitten ihan puihin niinkuin kuuluukin.


Ruusutarha näyttää minusta somalta edelleenkin. Siemenistä kasvattamani Bengalinruusut kukkivat vielä kauniisti ja jokunen neilikkaruusun kukkakin on vielä jäljellä.


Puutarhamyymälän alesta ostin koristeomenapuun. Sen istutin keskelle Ruusutarhaa ja ympärille kesän ruukuissa kasvaneet miniruusut ja paljon, paljon valkeita narsisseja. Keväällä ne kukkiessaan ovat kauniit yhdessä ja ehtivät kukkia ennenkuin ruusut siellä sitten aloittavat. Eikä siihen ole kuin 6kk! :)Parina päivänä olen haravoinut pihalla. Ulkohommat onkin olleet ihan retuperällä viikkotolkulla, kun en ole voinut enkä jaksanut tehdä mitään ylimääräistä töiden lisäksi. Paljon en nytkään voi yhtämittaa hommailla, saikulla olen vielä viikon verran, mutta on ollut ihana puuhastella hissukseen ja kulkea kameran kanssa ympäriinsä. 


Vielä ei ole kiirettä lumella eikä pakkasella, nautitaan täpöillä tästä kukkivasta marraskuusta! :)


5 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa, marjasatoa! Ja kukkaloistostakaan ei ole puutetta, minäkin tänään ihastelin myöhäisiä kukkijoita, mutta aika vaatimatonta noihin pihasi kaunokaisiin verrattuna. Nautitaan vielä näistä syyslämpimistä, ei ole talvella kiirettä.

  VastaaPoista
 2. Joo ihanaa tämä lämmin ja kuiva syksy!

  VastaaPoista
 3. Marjoja marraskuussa, ihanaa!

  Ja osa ruusuista kukkii vieläkin. Mukava tietää, sillä ensi kesälle suunnitteilla jonkinlainen ruusumaja, syreenimajan tyyliin.

  VastaaPoista
 4. Kyllä onkin ainutlaatuista...marraskuussa herkutella tuoreilla oman pihan marjoilla.... ☺

  Ihanaa alkanutta siikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ruusuakin voi kasvattaa siemenestä?
  On tämä kyllä ollut erikoinen syksy, viimeisiä leijonankitoja ja petunioita olen keräillyt maljakkoon, kehäkukatkin kukkivat vielä.
  Täytynee myös käydä tutkimassa karhunvatut, hyvä kun muistutit marjoista.

  VastaaPoista