lauantai 24. huhtikuuta 2010

Amatsoninlilja kukkii!

Amatsoninliljani on jo viisi vuotias. Sain sen pienenä taimena, jossa oli kolme lehteä. Kolme lehteä siinä on sitten ollutkin kaikki nämä vuodet, sillä aina kun se on tehnyt uuden lehden, on vanhin kuollut.

Olen siirtänyt sitä paikasta toiseen ja kaikkialla se on voinut yhtä huonosti. Viime syksynä piilotin sen ikkunalle, joka on melkein pohjoiseen päin. Ajattelin että olkoon siellä verhon takana häpeemässä ja kitukoon, jos kerran ei tykkää kasvaa.
Talven aikana se teki monen monta uutta lehteä ja hämmästyksekseni parisen viikkoa sitten, huomasin siinä olevan kaksi kukkavarren alkua.
Vahingossa siis laitoin sen sille sopivaan paikkaan ja kastelin hyvin vähän. Nyt se on näin kaunis ja minä erinomaisen iloinen siitä. :)9 kommenttia:

 1. Joskus käy noinkin ^^. Eksoottinen ja persoonallinen kasvi. Halusi vaan rauhassa piilossa itsekseen valmistautua kukoistamaan.

  VastaaPoista
 2. Hyvä oli arestipaikka, kauniisti kukkii nyt.

  VastaaPoista
 3. Kauniit kukkaset se on tehnyt piilossa ollessaan;)

  VastaaPoista
 4. Vie se kesällä ulos vähän varjoisaan paikkaan ja anna olla niin kaun kunnes alkaa halla tulee. Mulla on 40v Amatsonin lilja ja parhaimmillaan siinä on ollut 28 kukkavanaa.

  VastaaPoista
 5. Hieno kukka! Se ilmeisesti tarvitsi vaan perusteellisen lepokauden...

  VastaaPoista
 6. Minustakin se on niiiin kaunis ja tuoksuu ihanalle. :)
  Kiitos Amalia vinkistä. Laitan sen puutarhaan vaikka omenapuun alle kunhan kesä tulee. :)

  VastaaPoista
 7. Amatsoninlilja on kaunis kasvi, ja kukka tuoksuu tosi hyvälle !
  Oivalsitpa sille hyvä paikan, siellä verhon takana ; )
  Mukavaa sunnuntaita !

  VastaaPoista
 8. Kaunis tuo kukka, keväisiä terkkuja. :)

  VastaaPoista
 9. Voi ihanaa! Lapsuudenkodissani oli amatsonlilja ja voin vieläkin sen tuoksun muistaa. Viime vuonna pääsin näkemään sen Amatsonin viidakossa, luonnossa on samankokoinen ja sama tuoksukin.

  VastaaPoista