lauantai 17. tammikuuta 2009

Uutta projektia pukkaa..
Meillä on pala maata maaseudulla. Tontilla on vanha lahonnut talo, jonka purku on aloitettu ja suurin osa onkin jo raivattu.Siellä on myös ylimmäisessä kuvassa pilkistävä talousrakennus, josta on tarkoitus kunnostaa Pikkumökki. Sauna on suunnitteilla sinne myös.


Remontista ja rakentamisesta en tässä nyt kerro sen enempää (uusi remontti/sisustus blogimme on aluillaan ja avaan sen kunhan saan sinne ensin asiaa vähän enemmän). Tänne ajattelin kirjata sen mitä *muuta* sinne tulee.


Pari kesää sitten kävimme Mustila Arboretumissa ja siitä ihastuneena sai mieheni ajatuksen että mitäs jos laitetaan oma pieni arboretumi meille kasvamaan myös.No mikä ettei. Tontti on ihanteellinen monimuotoisuudessaan eri puulajeille. "Pähkinäpuita ainakin sinne haluan." sanoi mies yhtenä päivänä töistä tullessaan. :D

Toista hoidettavaa puutarhaa en halua, en edes minä ole niin hölmö.
Tontti on aika suuri, siinä on niittyä, kalliota, pieni kangasmetsä tilkku ja vanhaa puutarhaakin jossa kasvaa luumu- kirsikka ja omenapuita sekä viinimarjoja. Tyrniä, unkarinsyreeneitä, juhannusruusuja (valkoisia ja vaaleanpunaisia) löytyy myös... niin ja suuremmoisesti levittäytyneet tuoksuvatukka, koivu- ja pajuangervokasvustot.

Viimekesänä sain vanhan puutarhan suurimmaksi osaksi jo raivattua mutta kovasti on harvennettavaa siellä vielä. Osa luumupuista siirtyykin tänne kotitontille, kaksi kirsikkapuuta onkin jo tuotu aikaisemmin.

Yllä olevasta kuvastakin näkee että maa on savea ja hiekkaa, puutarhan pohja multaa. Koiruli teki uutterasta maaperätutkimuksiaan ja kaiveli riemuissaan isoja kuoppia niin että välillä ei näkynyt hänestä kuin häntä.
Paljon lahoavaa ainesta on piiloitettu näihin jättikuoppiin ja koska maa on niiden päältä nyt sitten paljas.... on niihin paikkoihin kylvettävä jotain. Veriapilaa, hunajakukkaa, sinimailasta ja auringonkukkia! Isot alueet ihanaa tuoksuvaa kukkamerta. Huoks... :)))
Paljon kukkia ja paljon ötököitä ja sitten syksyllä paljon kirsikoita ja luumuja... omenista ei niin väliä, kun niitä riittää täällä kotonakin kompostiin asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti