maanantai 21. kesäkuuta 2010

Alppiruusut kukkii :)

Enemmän kukkia kuin koskaan aikaisemmin! Taimet eivät ole kovasti paljoa kasvaneet ja niiden lehdet on aika rupuskaiset, mutta katsokaa mikä kukkien paljous! Huoks..

Mustilan taimitarhan myyjän kehoituksesta (ja omastakin aikaisemmin hyväksi havaitsemastani kokemuksesta) rakentelin viime kesänä niille suojaksi jonkinlaisen "muurin", joka suojaa maan pintaa pitkin puhaltavalta viimalta. Edellisessä puutarhassani tein sen kivenlohkareista, tämä on tehty puusta. Kukintaa se paransi huomattavasti, mutta vielä se ei näy muussa kasvussa. Nyt ne on saaneet kimppakasveiksi muutaman pienen männyn vielä lisäsuojaksi.
Väleissä kasvaa Värililjoja, jotka ovat viihtyneet hyvin ja lisääntyneetkin. Ne kukkivat kauniisti sitten kun Alppiruusujen kukinta on ohi. Lisäksi aion sinne laittaa vielä kärhöjä, yksi ihan pikkuruinen siellä onkin... heh, ja se mun Suopursuni.

Punaisia on vain yksi, siinä kukkia on vähemmän. Se onkin joku ulkomaan eläjä, eikä taida kovasti paljon tykätä olla täällä.Valkoisia on myös yksi, mutta se on kukkinut jo aikoja sitten.

6 kommenttia:

 1. Ihania herkkiä kesäkuvia :)

  Todella kauniita ovat alppiruusut!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on kaunista.
  Meilläkin kukkii nyt alppiruusu "Mikkeli" komeasti. Minäkin olen ostanut kaksi ulkomaista ja ne taitavat olla täällä vähän liian pohjoisissa oloissa, kasvavat hitaasti ja toinen ei ole kukkinut ollenkaan, vaikka on jo useamman vuoden vanha.
  Mutta lisää kotimaisia suunnittelen tuonne metsänreunaan.

  VastaaPoista
 3. Kyllä ovat komeassa kukassa nuo vaalean violetit. Ihanan värisiä myöskin.Ehkä se tuulen suoja sitten auttaa!! Siellä päivystää myös yksi tonttu.
  Hauska yhdistelmä tuo alppiruusu ja lilja. En ole aikaisemmin kuullut!

  VastaaPoista
 4. Nämä minun liljani joutuivat kasvupaikkaansa oikeastaan vahingossa. Sain mieheni äidiltä pienen pieniä liljan alkuja ja ne piti laittaa paikkaan jossa eivät tulisi kitketyiksi, eivätkä häviäisi muiden sekaan. Laitoin ne turvaan Rodojen alle kasvamaan ja voimistumaan. Ne viihtyivätkin hurjan hyvin ja kasvoivat valtaviksi nopeasti. En niitä sitten sieltä siirtänytkään pois. :)

  VastaaPoista
 5. Onpas upea kukinta ! Ja nuo kuvasi ovat niin kauniit...
  Suojamuurin rakentamisesta en ollut kuullutkaan... Siis se on ihan matala, eikö vain ?

  VastaaPoista
 6. Sari :) Matala on juu. Siinä on hopeapajun rungosta siivutettuja "laattoja" alla ja kuorittuja pölkkyjä sitten lappeellaan kasattuna. Korkeutta noin 50cm.
  Kivimuuri toimi todella hyvin siellä edellisessä paikassa. Viidessä vuodessa pienistä ja huonosti voivista pensaista, on kasvanut suuren suuria ja komeita.
  Pensaiden alle muodostuu oma suopea pienilmasto ja alppiruusut ilmeisesti siitä hyötyvät.
  Tätä nykyistä "muuria" kehittelen vielä paremmaksi tässä pikkuhiljaa.

  VastaaPoista