keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Laventelin tuoksua!

Ihanan tuunailuvinkin löysin Faire Garden blogista.
Blogin kirjoittaja Frances, on hurmaava puutarhuri ja kuvaaja Tenneseestä. Meillä on monia samoja kasveja puutarhoissamme ja onkin ollut kiva jutella siitä kuinka samat kukat kukkivat ja tuoksuvat meille tuhansien kilometrien päässä toisistamme.

Onnellinen se, jolla kasvaa laventeli puutarhassaan.

Minun omani ovat jo useamman vuoden vanhoja. Ne kasvavat Ruusutarhassa kirvoilta suojaamassa ja aika hyvin tehtävänsä ovat toimittaneetkin. Viime talvena oksat paleltuivat, mutta onneksi tyvestä lähti uusi kasvu ja nyt ne on jo pieniä pensaita. Kukintaa odotellessa voisi harjoitella punontaa jollain muilla kasveilla.
Tarkemmat ohjeet kuvina tuunailublogissani. Luonnollisesti olen kysynyt luvan julkaisuun. :)

from Frances *


Lisäys:
Perennatukijutuista tuli mieleeni vielä laittaa kuva omasta tukikehikosta. Olen tehnyt näitä eri kokoisia ja korkuisia. Eli tuossa on samat pionit keväällä häkissään, kuin edellisen postauksen varjon alla olevat. Yhtään ei kehikko näy nyt. :)

Korjaus lisäykseen :) Kyllä se näkyy ihan alhaalta vähän matkaa, mutta toiset kukat peittävät juuren jo aika hyvin.


9 kommenttia:

 1. Ihan totta tuet kannattaa laittaa jos kyseessä on vähänkin isompi perenna. Tuuli ja sade saattavat muuten tehdä pahasti tuhojaan.

  VastaaPoista
 2. Minä kylvin viime vuonna mielestäni laventelia. Mutta niitä ei enää ole olemassa! Tai sitten luulen niitä ruohosipuliksi? Ovatko samannöäköisiä ennen kukkimista?

  VastaaPoista
 3. Ensimmäisenä vuonna laventeli on kyllä hyvin hoikka ja ruohomainen, ainakin mulla oli. Vasta kun ikää tulee sille enemmän se muuttuu rungoltaan varpumaiseksi ja uusi kasvu vain on vihreää.

  VastaaPoista
 4. Mun muutaman vuoden vanhat laventelit paleltuivat viime talven aikana, ne kovat pakkaset olivat niille liikaa, vaikka oli lumi suojana. Mutta taidan laittaa uudet:)

  VastaaPoista
 5. Apua, että joku saa laventelin ulkona kasvamaan ja kukkimaan ja vielä talven yli säilymään !Onnittelut. Olen kokeilut kahtena kesänä, erilaisin ostetuin taimin, joiden pitäisi KESTÄÄ. Eivät kestä! En osaa.Viimeeksi Plantagenista jokin uusi laji. Kuivaksi meni sekin. Liikaako vettä vai mikä ihme....Josko siemenestä seuraavan kerran yrittäisin. :)

  VastaaPoista
 6. Ihanainen laventeli :)

  Laitoin tänä vuonna siemenistä - en ole koskaan saanut talvehtimaan, mutta kokeillaan taas ensi talvena....

  VastaaPoista
 7. Upeita laventeleita. Pitänee ottaa vinkistä vaari ja laittaa omaankin puutarhaan reilummin laventeleja

  VastaaPoista
 8. Kiitos pionivinkistä! Eilen illalla yritin kepin avulla ravistella kukista vettä, mutta siltikin jäivät lakoon. Ensi keväänä saavat samanlaisen tuen kuin sulla on. Lammasverkkoa minulla onkin.

  VastaaPoista
 9. Hei. mullakin on vielä laventeli tuolla jossain ulkona ruukussa. Kiitos vinkistä pitääpi istuttaa se ruusun viereen. En vielä ollut keksinyt sille paikkaa mihin sen laittaisin, mutta nythän se on ihan selvä juttu. Toivottavasti se taas keväällä sieltä sitten lähtee...

  VastaaPoista