torstai 22. maaliskuuta 2012

Kevättä tarjolla, olkaa hyvät! :)

Laitoin viime keväisiä (osa "ennennäkemättömiä") kuvia tarjolle lievittämään kevätnälkää ja ilahduttamaan muuten vain. Tänä keväänä kuistin "kevätmessut" on vähän myöhässä sairaslomani takia. Voimia ei ole oikein ollut, eikä kipeä jalka ole antanut paljon touhuilla.







Tänä keväänä tulee kuistilla näyttämään vähän toisenlaiselta, niinkuin aina ja joka vuosi. :)
Viime vuonna tähän aikaan oli taimia jo vaikka kuinka paljon. Nyt olen kylvänyt vain Paprikat ja Ahkeraliisat. Esikasvatus aloitetaan täällä vasta huhtikuun puolivälin jälkeen. Tekemättä jäänyt häämatka tehdään huhtikuun lopussa Skotlantiin, enkä voi ajatellakaan jättäväni taimipienokaisia tänne yksinään. Siispä ne kylvöhommat tehdään vasta myöhemmin ja ne jotka olisi jo pitänyt kylvää, jää tältä keväältä laittamatta. Luulenpa että siltikin ehtii hössöttää ja kuljetella niitä edestakaisin ihan tarpeeksi. :)

torstai 15. maaliskuuta 2012

Kahden kerroksen väkeä



Koska ikkunalaudat alkavat jo pursuilemaan ruukkuista, joutuvat jotkut jo majailemaan kahdessa kerroksessa. Varmaan muistatte kuinka jouluamaryllikseni alkoivat mädättää sipuleitaan, ja jouduin ne kuorimaan ja kukittamaan ilkosillaan. Nyt niihin viimein on tullut uusi ruskea kuori ja kaikki jotenkuten hengissä. Istutin ne uusiin multiin ja odottelen lehtien kasvua. Osa niista kasvatteli lehdet jo vaikkeivat olleet edes mullassa. Sitkeitä ne on, hirmuttoman sitkeitä. Kesällä ne pääsevät ulos voimistumaan kasvihuoneen terassille niinkuin Tyyne Ryllis viime vuonna.


Ensimmäiset siemenhankinnat ovat tässä. Yrttejä, yrttejä, yrttejä ja ihan pikkuisen kukkasia. :)
Osasta kasvimaata tulee siis Ryytimaa. Jotain sinne jo viime kesänä istutinkin, ja nyt sitten jatkoa seuraa. Mm. monia erilaisia basilikoja, minttua, Karhunlaukkaa ja sitten muutamia lääkeyrttejä. Niitä kasvatan kauniiden kukkien ja mielenkiinnon vuoksi muuten vaan, lääkitsemään en aio niillä ketään ryhtyä. Yrtteihin valitsin semmosia jotka houkuttelevat perhosia ja pörriäisiä. Marjatarhaa ja Hedelmätarhaa ajatellen nimittäin. Steviaa vielä harkitsen, kovasti tekisi mieli sitäkin kasvattaa (ja tää "harkinta" on ihan vaan itsepetosta, kyllä mie niitä tilaan kuitenkin).


Puutarhaa peittää vielä huisin paksu lumikerros, ja selvästi ilmassa tuoksuu jo kevät. Tänään aurinko paistaa ihan täpöillä, kuvauspäivänä, pari päivää sitten, oli pilvistä. Siltikin luminen puutarha näyttää minusta kauniilta.

Tarinan Tyynestä voit lukea postauksesta

tiistai 13. maaliskuuta 2012

On se jo selvästi kevät :)

Tällä kertaa tää täällä on hurmaantunut pikkuruusuista. Sain ilmaiseksi jo vähän ryytyneitä tummanpunaisia runkoruusuja ja miniruusuja kaksin kappalein paikallisesta  Lidlistä ja nimipäivänäni vielä yhden tumman oranssin. Siitä se siten lähti ja piti ostaa vielä kolme eriväristä ihan ite.


Ruusuja on nyt sitten vähän siellä täällä.



Ihania ne on, ei siitä pääse mihinkään. Kun ne alkoivat näyttää kärsineiltä, leikkelin kukkineita oksia lyhyemmiksi ja laitoin toipumaan kasviakvaarioon. Nyt niissä näkyy jo uutta pirteää kasvua ja nupun alkuja!
Akvaario onkin jo ihan täynnänsä pelakuiden kasvettua jo varsin suuriksi. Tänään pitäisi ottaa ne sieltä pois ja istuttaa suurempiin astioihin. Akvaarioonhan oli tarkoitus alunperin laittaa taimilaatikot turvaan Hilma-kissalta. Noooo, nyt mulla on sitten toinenkin odottamassa sitä hommaa varten. .)


Joku saattaa muistaa että viime keväänä laitoin pelargonian pistokkaita kasvamaan tarkoituksena kasvattaa niistä runkopelakuita. Pari niistä kuoli talven aikana, pari kuivettui niin että juurestä lähti uusi runko kasvamaan ja kaksi niistä on kauniita ja jo aika pitkiäkin. Nipistelin niistä sivuversot pois...


... ja tässä pisin niistä typisteltynä. Vähän annan siihen vielä tulla pituutta lisää ennenkuin katkaisen latvan.


Ihanainen kevätkeiju sulattelee jo pälviä seinän vierille ja herättelee ensimmäisiä heinänkorsia auringonpaisteessa. Mie menen laittamaan ensimmäiset kylvökset multiin. Keijumaalaus taiteilija Ruth Sandersonin ja se löytyy täältä

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Tunnustuksia :)

Enttirinteen Minna sekä Eeviregina Jokirannasta antoivat minulle tämmöisen tunnustuksen.
Kiitän ja kumarran. :)
Tunnustus tulee lähettää viidelle blogille, joilla on alle 200 lukijaa ja joihin toivoo uusia lukijoita.

Tunnustuksen ojennan edelleen näille kahdelle blogille:

Vallan hurmaava sisustusblogi, jonka pikkuruiset koirat on vallanneet.

Ystäväni Unan remonttiblogi joka kertoo mm. ponnisteluista vanhan talon haasteiden kanssa.

Loput kolme etsin ja laitan kunhan paremmin ehdin. :)

Valitettavasti tämän postauksen jälkeen on Punaisen pikku talon ovet pitänyt lukita. Paljon ikäviä ja loukkaavia kommentteja tullut sinne, joten ystäväni laittoi blogin suljetuksi.


torstai 1. maaliskuuta 2012

Tunnelmapaloja :)

Kummasti se vain vetää jo puoleensa tuo kasvihuone. Sinne pitää käydä kurkkimassa vähän väliä, päivällä ja illalla. Toissa iltana tehtiin taas lumitöitä yhdessä Miehen kanssa ja kun urakka oli ohi, hain vielä kameran. Ihanainen hiutalesade alkoi uudelleen ja kuvia lumihiutaleista tuli melkoinen määrä.
Koska katuvalot valaisevat suuren osan Puutarhasta, kuvat näyttävät keltaisilta. Voin siis himmailla (haavailla ja ihailla) siellä mihin vuorokauden aikaan tahansa jos siltä tuntuu. :D



 Oviverho :)


  Kattokruunu. Kukat on oikesti vaaleanpunaisia mutta pimeällä nekin hehkuvat tummina.





Hunajanvärinen Talvipuutarha, satumaista eikös vain?